Voor veel werkzaamheden aan de buitenzijde van een gebouw, is het gebruik van een steiger niet weg te denken. Als een steiger eenmaal rechtop staat dan is deze vrij compact, maar zodra deze wordt gedemonteerd, zijn er ontzettend veel losse componenten. De onderdelen los van elkaar wegen niet zoveel, omdat deze meestal van aluminium zijn. Om deze te vervoeren is daarentegen een heel ander obstakel vanwege de hoeveelheid onderdelen die een steiger omvat. De beste oplossing voor goed transport is hieronder beschreven.
Steigeraanhanger kopen
Er zijn kleine steigers die eenvoudig zijn te vervoeren in de gemiddelde werkbus. De gemiddelde steiger heeft echter meer ruimte nodig en om deze reden zijn er steigeraanhangers op de markt. Bij het regelmatig vervoeren van steigers is een steigeraanhanger kopen ten zeerste aan te raden. Er zijn veel verschillende type aanhangers beschikbaar op de markt. Voor een groot deel van de steigeraanhangers heb je geen E rijbewijs nodig, hierdoor is het B rijbewijs al voldoende. De regelgeving omtrent aanhangers is gebaseerd op het gewicht van het voertuig plus de aanhanger bij elkaar opgeteld.
Veilig transporteren
Het is niet alleen belangrijk om je steiger op een veilige manier te vervoeren om de kwaliteit hiervan te behouden, maar het is ook per wet verplicht om de steiger onderdelen correct te vervoeren. Een steigeraanhanger kopen alleen is niet voldoende, denk hierbij ook aan spanbanden om de onderdelen volledig vast te zetten. Naast veiligheid kun je er ook zichtbaarheid mee creƫren, dit kan al vrij snel worden bereikt door het plakken van stickers met je eigen bedrijfslogo.
Bewaar het overzicht
Het is een veel voorkomend probleem, een professional komt op locatie en is een steiger onderdeel vergeten. Met de steigeraanhanger is dat verleden tijd, deze zorgt
voor overzicht en hierdoor heb je direct zicht op de aanwezigheid van de steigeronderdelen. Nog een groot voordeel is de tijdsbesparing die gepaard gaat met de aanschaf van een aanhanger. De steiger hoeft niet meer te worden uitgeladen en kan zo weer worden aangekoppeld bij het starten van een nieuwe klus. De aanhanger kan eigenlijk worden gezien als een opslagplek op wielen.